Bulgur Met Kippenlever, Krenten en Pijnboompittem

Bulgur Met Kippenlever, Krenten en Pijnboompittem

*Gemaakt met Duru Bulgur

Ingrediënten

  • Duru grove bulgur 1 kop
  • Olijfolie 1 el
  • Krenten 1 el
  • Kippenlever, in stukjes
  • Pijnboompitten 1 el
  • Ui 1, medium
  • Tomaat 1, medium
  • Groene Turkse peper (çarliston) 1
  • Rode puntpaprika 1/2
  • Boter 1 tl
  • Zwarte peper 1 tl
  • Kokend water 2 koppen
  • Citroensap naar smaak
    • 1Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet af. Verwarm de olie en boter in een lage ruime pan. Voeg zodra de boter is gesmolten de pijnboompitten toe en roerbak tot ze roze worden.
    • 2Voeg de ui toe en roerbak deze ook een paar minuten, en voeg vervolgens de lever toe en roerbak deze even.
    • 3Voeg tenslotte de peper, paprika en tomaat toe en roerbak 2 minuten. Doe ten slotte de Duru coarse bulgur in de pan, zout, zwarte peper, krenten en kokend water.
    • 4Laat 15 minuten garen op een zacht vuur totdat puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak. Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren. Besprenkel met citroensap.

Bulgur Met Groene Linzen Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk Product

Waar heb je trek in?

We serveren recepten, tips en ideeën voor creatieve maaltijden waar uw gezin dol op zal zijn.

Bulgur Met Firik Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk product

Bulgur Met Kikkererwten Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk product

What are you hungry for?

We’re Serving Up Recipies, Tips and ideas for creative meals your family will love.