NATUURLIJKE PRODUCTIE VAN BULGUR
De grondstof van bulgur is durumtarwe. De stadia van bulgurproductie zijn: reiniging - wassen, koken, drogen, malen, verpakken.
Gedetailleerde uitleg voor deze 5 stadia wordt hieronder uitgelegd.
De grondstof van bulgur is durumtarwe. De stadia van bulgurproductie zijn: reiniging - wassen, koken, drogen, malen, verpakken.
Gedetailleerde uitleg voor deze 5 stadia wordt hieronder uitgelegd.
Ten eerste doorloopt het koren een fysiek eliminatieproces waarbij kleine tarwekorrels, stenen en andere granen in het graan zoals gerst en rogge, hooi en beschadigde tarwekorrels worden gescheiden.
Na deze fysieke verwijdering wordt de afgescheiden tarwe gewassen.
Na het schoonmaken wordt tarwe in het volgende proces gekookt. Het water dat wordt gebruikt voor het koken van bulgur is uiterst belangrijk en is ook zeer effectief in het creëren van de gewenste smaak.
De gekookte bulgur wordt gedroogd in het volgende proces. Tegenwoordig wordt het drogen met moderne methoden uitgevoerd.Bijvoorbeeld in gigantische torens gemaakt van roestvrij staal, de zogenaamde droogtorens.
Na het drogen wordt de gedroogde tarwe gemalen. De steenmolens werken met moderne methoden die aan de huidige tijd zijn aangepast.
Ten slotte worden de verschillende bulgurassen gezeefd om de grove en fijne bulgur te scheiden .
De bulgur wordt verpakt in de geplande verpakkingsgrootte.