Bulgur - Scoorten
Bulgur kan worden ingedeeld in drie soorten:
Bulgur kan worden ingedeeld in drie soorten:
Dit is de meest voorkomende soort van bulgur ter wereld. De gelige kleur is het gevolg van de soort en de natuurlijke kleur van de tarwe.
Bruine bulgur wordt geproduceerd uit rode zachte tarwe zoals bezostaja en golia. Het is zachter maar heeft een sterkere smaak vergeleken met de gele bulgur. Bruine bulgur, is daarnaast elastischer is dan gele bulgur en wordt meestal gebruikt voor rauwe vleesballetjes genaamd ‘Çiğköfte’.
Bruin bulgur wordt geproduceerd uit rode zachte tarwe zoals bezostaja en golia. Het is zachter maar heeft een sterkere smaak vergeleken met de gele bulgur. Bruine bulgur, die elastischer is dan gele bulgur, wordt meestal gebruikt voor rauwe vleesballetjes genaamd ‘Çiğköfte’.
Zoals gele bulgur, wordt geproduceerd uit harde tarwe, maar is dan minder geschild. Daardoor bevat het een hogere hoeveelheid vezels in vergelijking tot gele bulgur. Volkoren bulgur heeft dus meer vezels dan gele bulgur en wordt sterk aanbevolen voor diëten en gewichtsbeheersing.