1Week de krenten 5 minuten in wat water en giet ze af. Snijd de bovenkant met de steelaanzet van de paprika's, leg deze apart en verwijder zaad en zaadlijsten uit de binnenkant van de paprika's.
2Doe de Duru coarse bulgur in een kom. Voeg de ui, peterselie, tomaat en knoflook toe. Voeg er vervolgens de overige ingredienten bij en meng goed.
3Vul de 8 paprika's met het bulgurmengsel. Zet de paprika's rechtop in een pan waarin ze tegen elkaar aan kunnen staan, zet op elke paprika het afgesneden topje, voeg het water en citroensap toe, breng aan de kook, sluit de pan en laat de paprika's in 1 uur gaar worden op een zacht vuur.
4TIP - Steek houten prikkers door de topjes van de paprika's nadat u ze in de pan hebt gezet. Op deze manier absorberen ze het water beter. Nadat de kooktijd verstreken is kunt u het beste het deksel van de pan halen en al het vocht laten verdampen, net zo lang tot de paprika's nog een beetje aanbakken.