1 Kruidenbereiding: Meng knoflookpoeder, gember, zwarte peper, koriander, citroenpoeder, kurkuma, komijn, uienpoeder en zout in een kleine kom. Laat de kruiden weken in water. Zeef later de kruiden uit het water en laat deze even uitlekken.
2 Doe de bulgur in een pan. Voeg water toe en laat 20 minuten koken. Als de bulgur granen gaar zijn, haal je de pan van het vuur en laat je deze afkoelen.
3 Doe de stukken kip in een pan. Voeg piment, zwarte peper, geraspte gember, bouillonblokjes, een derde (1/3) van de fijngehakte soepgroenten, ui, hete peper en margarine toe. Laat 30 minuten koken.
4 Leg de kip in een kom. Verhit de olie in een pan. Voeg het trassipoeder, de gekookte garnalen, de knoflook, de geweekte en uitgelekte kruiden en kip toe. Roer het goed door.
5 Voeg de gekookte bulgur toe, gevolgd door de ketjap manis, de rest van de gesneden soepgroenten, ham en fijngesneden sjalotjes. Meng het geheel goed.
6 Serveer met een omelet, kroepoek (garnalenchips), komkommer, augurk (Surinaams fruit), lever sambal en gekookte rijpe banaan. Eet smakelijk!