Turkse Bulgur

Turkse Bulgur

*Gemaakt met Duru Bulgur

Ingrediënten

  • Duru grove bulgur 200g
  • 1 middelgrote ui
  • 1 EL ongezouten roomboter
  • Halve EL tomatenpuree
  • Ongeveer 40 gram kus uzumu (krentjes)
  • 2 Turkse groene pepers
    • 1Kruis de onderkant van de tomaten in en leg ze een paar minuten in kokend heet water. Daarna in een bak met ijskoud water de tomaten laten schrikken. Laat de tomaten afkoelen.
    • 2Snijd ondertussen de ui en peper (verwijder de zaadlijsten) fijn. Ontvel de tomaten en snijd deze in fijn/blokjes. Smelt de roomboter in een pan. Voeg de ui toe en als de ui er glazig uit ziet voeg je de tomatenpuree toe.
    • 3Voeg nu de pepers en tomaat toe en bak deze even mee tot de tomaat redelijk “gesmolten” is (duurt een paar minuten). Voeg nu de krentjes en de bulgur toe en goed roeren, zet het vuur laag.
    • 4Voor ieder glas bulgur 1,5 glas water toevoegen. Kook het water en giet over de bulgur. Breng het op smaak met zout en roer het geheel goed door. Proef of het lekker op smaak is!
    • 5Als het kookt zet je het vuur laag, deksel erop en rustig koken Deksel niet openmaken! Het is klaar als het water helemaal verdwenen is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Bulgur Met Groene Linzen Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk Product

Waar heb je trek in?

We serveren recepten, tips en ideeën voor creatieve maaltijden waar uw gezin dol op zal zijn.

Bulgur Met Firik Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk product

Bulgur Met Kikkererwten Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk product

What are you hungry for?

We’re Serving Up Recipies, Tips and ideas for creative meals your family will love.