1Kruis de onderkant van de tomaten in en leg ze een paar minuten in kokend heet water. Daarna in een bak met ijskoud water de tomaten laten schrikken. Laat de tomaten afkoelen.
2Snijd ondertussen de ui en peper (verwijder de zaadlijsten) fijn. Ontvel de tomaten en snijd deze in fijn/blokjes. Smelt de roomboter in een pan. Voeg de ui toe en als de ui er glazig uit ziet voeg je de tomatenpuree toe.
3Voeg nu de pepers en tomaat toe en bak deze even mee tot de tomaat redelijk “gesmolten” is (duurt een paar minuten). Voeg nu de krentjes en de bulgur toe en goed roeren, zet het vuur laag.
4Voor ieder glas bulgur 1,5 glas water toevoegen. Kook het water en giet over de bulgur. Breng het op smaak met zout en roer het geheel goed door. Proef of het lekker op smaak is!
5Als het kookt zet je het vuur laag, deksel erop en rustig koken Deksel niet openmaken! Het is klaar als het water helemaal verdwenen is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.